FAQ

Veelgestelde vragen over complimentenmakers en complimentenmeisjes

Hey waren jullie niet ooit Complimentenmeisjes?

Dat klopt wij zijn de originele Complimentenmeisjes maar gezien we van twee meisjes uitgegroeid zijn naar een team van 50 gespecialiseerde complimentenmakers past deze naam inmiddels beter bij wie we zijn.

Hoe gaat het in z’n werk?

Iedereen die we benaderen stellen we de vraag “Mag ik je een compliment geven?” en vragen naar diens voornaam. Op basis van de eerste indruk schrijven we dan een compliment op onze wereldberoemde complimentenkaart en geven ze de kaart cadeau.

Wat moet ik me bij zo’n compliment voorstellen?

Een compliment gaat echt over de persoon en gaat verder dan uiterlijkheden, we zoomen juist in op iemands karaktereigenschappen en kwaliteiten. In een kort en krachtig compliment komen wij tot de kern.

Wat is het beste moment waarop jullie in actie komen?

Het kan eigenlijk bijna altijd, ook tijdens het werk of wanneer ‘de band speelt’, zelfs tijdens het eten. Eigenlijk liever niet tijdens momenten die de volledige aandacht van alle aanwezigen opeisen.

Hoe zien jullie eruit?

We komen in knalrood. Een rode outfit met een rode hoge hoed of een rode grote strik.

Zijn er ook andere kleuren mogelijk, behalve rood?

Dat is mogelijk, tegen een meerprijs. Als je ons wil boeken in een andere kleur dan ons iconische complimentenmakers-rood, kom je automatisch terecht bij optie 2 of 3

Welke kleuren dan?

We kunnen ook in het blauw, roze, zwart, wit, goud/geel, zilver, oranje of groen komen.

Moet of mag ik van te voren input aanleveren?

Nee dat is niet nodig :) That’s part of the magic!

Kan ik kiezen wie er komen?

Ons team van creatieve professionals is groot en divers. Ieder heeft een eigen ZZP agenda dus dit is lastig. Voorkeur uitspreken mag wel, maar we kunnen het dus niet beloven.

Kunnen jullie ook wat uitdelen/iets anders doen?

In principe niet, niet alleen omdat we complimentenmakers zijn, maar vooral ook omdat het afgaat van de tijd waarin jij ons hebt geboekt.

Hoeveel Complimentenmakers heb ik nodig?

Het ligt aan hoeveel mensen je wil bereiken. Wij maken per uur maximaal 15 mensen een compliment. Per complimentenmaker dus. Wil je bijvoorbeeld zeker 50 mensen met een dikke smile naar huis sturen, boek dan twee complimentenmakers voor 2 uur.

Wat hebben jullie van mij nodig om een offerte te kunnen maken?

De datum, locatie, de tijden en het aantal genodigden of het gewenste bereik.

Kan je complimenten schrijven op skills of thema?

Helaas! We schrijven elk compliment vanuit onze intuïtie en ervaring over de persoon die tegenover ons staat. Een kunstgreep in de richting van een thema (hoe dicht dat ook bij ons staat) doet afbreuk aan de oprechtheid van het compliment.

Kunnen jullie kortere complimenten schrijven en zo meer mensen bereiken?

Het spijt ons enorm, maar zo werken we niet. De ruimte die we nu nemen voor een compliment staat voor de kwaliteit en magie die we je graag garanderen.

Mogen we jullie (social media) beelden gebruiken?

Ja dat mag, maar is niet altijd de beste optie. Overleg van tevoren even met ons hoe dit in z’n werk gaat. En alles alleen met naamsvermelding/tag.