Wie we zijn

complimentenmakers® is een soort special force van professionele complimenteurs die jou pijlsnel zien. Maar écht zien.

Vervolgens schrijven we een lief, klein ‘portret’ van je. Waar je bij staat. En dat kan je wel gebruiken, want wat jou volgens ons nou zo leuk maakt, kan je zelf gek genoeg vaak niet zien. Zo geven we ‘jou’ aan jezelf cadeau.

En dat is niet alleen maar leuk voor jou, maar voor de hele wereld. Want complimenten werken aanstekelijk. Zo maken we samen de wereld compliment voor compliment liever.

Verbeter de wereld, begin bij de ander - complimentenmakers, voorheen complimentenmeisjes

Een lieve observatie maakt de wereld voor iedereen een stuk leuker.

Waarom?

Complimenten, waarom en betekenis

Compliment voor compliment maken we de wereld liever.

Door elkaar te complimenteren, moedigen we elkaar aan in onszelf te geloven. Om ondanks je rechtendiploma toch maar die gedroomde fietsenwinkel te beginnen, om die spaarzame vrije tijd toch te gebruiken om, wie weet, een fossielvrije raket te bedenken. Een compliment is een feelgood lovebomb met de kracht van duizend schouderklopjes.

En daarnaast: complimenteren werkt heel aanstekelijk. Wie zich gezien voelt, ziet op een of andere manier zelf ook gemakkelijker wat er nou zo leuk is aan de ander.

Over ons

Over complimentenmakers, voorheen complimentenmeisjes

Wij zijn Gwen van Zaane en Bibi Smink, Complimentenmakers. Direct na onze beeldende kunst opleiding (aan de Willem de Kooning Academie, Rotterdam) hebben we de handen ineen geslagen en tot op de dag van vandaag hebben we elkaar niet meer losgelaten. Als kunstenaarsduo ontwikkelen we custom-made performances over menselijke interactie, feelgood en verrassing.

In 2006 zijn we begonnen met complimenten maken ‘in opdracht’ onder de naam Complimentenmeisjes. Eerst gewoon met z’n tweeën, maar in de loop der tijd zijn we flink gegroeid. Ons team bestaat inmiddels uit zo’n 50 complimentenmakers, een sprankelend ensemble van creatieve professionals uit heel uiteenlopende disciplines (kunst, theater, muziek, vormgeving, psychologie, journalistiek…) Maar met een gemeenschappelijke visie; The future is lief

Je hebt ons misschien wel eens in actie gezien, in onze knalrode jurken en pakken. Op een cultureel evenement, een beurs, congres, borrel, netwerkbijeenkomst, winkelopening, of bruiloft.
Of misschien zelfs op een (verjaardags)feestje bij iemand thuis.
In binnen- of buitenland, Nederlands- of Engelstalig. We doen het allemaal! En als we onszelf een compliment mogen maken: onze aanwezigheid wordt vaak behoorlijk op prijs gesteld. Uitleggen ‘waarom’ is onbegonnen werk, bij zijn is meemaken!

Dus zien we je snel?